A csomagolásról

MIÉRT JÓ A VÁKUUMCSOMAGOLÁS?

•- lényegesen hosszabb ideig tudja tárolni ételeit, anélkül, hogy minőségük romlana

•- a vákuum tasakba csomagolt élelmiszer nem szárad ki, jóízű és friss marad,

•- az ételek súlyvesztesége gyakorlatilag nulla,

•- a vákuumozva tárolt húsok omlósabbak lesznek, hiszen az érlelési folyamat lassan ugyan, de folytatódik,

•- így nagyobb mennyiségben tud alapanyagokat vásárolni akciós áron,

mindezt úgy, hogy higiénikus környezetet biztosít a tárolt élelmiszereknek!

 

MI TÖRTÉNIK A VÁKUUMCSOMAGOLÁS SORÁN?

1. Az ételt belerakjuk egy megfelelő méretű vákuumozható zacskóba (ajánlott a legalább 70 mikronos fólia vastagság, sous vide-oláshoz legalább 90 mikronos vastagság),

2. A zacskót beletesszük a vákuumcsomagolóba és lecsukjuk a gép tetejét,

3. A vákuumkompresszor kiszívja a levegőt a tasakból és lehegeszti a zacskót.

Mindez csak néhány másodpercet vesz igénybe!


 

ELTARTHATÓSÁG - TÁJÉKOZTATÓ ADATOK:

Mélyhűtőben tárolt ételek (-18 ± 2 °C) tárolási időtartama:

normál körülmények között / vákuumcsomagolásban

Húsok: 4-6 hónap / 15-20 hónap

Halak: 3-4 hónap /10-12 hónap

Zöldségek: 8-10 hónap / 18-24 hónap

Normál hűtőben tárolt ételek (5 ± 2 °C) tárolási időtartama:

normál körülmények között / vákuumcsomagolásban

Nyers hús: 2-3 nap / 6-9 nap

Friss hal: 1 nap / 3-4 nap

Vadhús: 2-3 nap / 5-7 nap

Szeletelt szalámi: 4-6 nap / 20-25 nap

Szalámi: 7-15 nap / 25-40 nap

Lágy sajt: 5-7 nap / 14-20 nap

Kemény és félkemény sajt: 15-20 nap / 25-60 nap

Zöldségek: 1-3 nap / 7-10 nap

Gyümölcsök: 5-7 nap / 14-20 nap

Normál hűtőben tárolt, hőkezelt ételek (5 ± 2 °C) tárolási időtartama:

normál körülmények között  / vákuumcsomagolásban

Püré és zöldségleves: 2-3 nap / 8-10 nap

Tészta/Rizottó/Lasagne: 2-3 nap / 6-8 nap

Főtt és sült húsok: 3-5 nap / 10-15 nap

Desszertek töltelékkel (krém és gyümölcs): 2-3 nap / 6-8 nap

Száraz sütemények, desszertek: 5 nap / 18-20 nap

Sütőolaj: 10-15 nap / 25-40 nap

Szobahőmérsékleten tárolt ételek (25 ± 2 °C) tárolási időtartama:

normál körülmények között / vákuumcsomagolásban

Kenyér: 1-2 nap / 6-8 nap

Száraz sütemények: 4-6 hónap / 12 hónap

Tészta/Rizs: 5-6 hónap / 12 hónap

Liszt: 4-5 hónap / 12 hónap

Szárított/aszalt gyümölcs: 3-4 hónap / 12 hónap

Őrölt kávé: 2-3 hónap / 12 hónap

Tea: 5-6 hónap / 12 hónap

Liofilizált termékek: 1-2 hónap / 12 hónap

Tejpor: 1-2 hónap / 12 hónap